Muiden

Kleinschalig en exclusief met een rijk verleden

Muiden aan het IJmeer heeft alles wat een vakantie of een dagje uit zo aangenaam maakt. U kunt er slenteren door historische straatjes, rondneuzen in gezellige winkeltjes, genieten van het zonnetje op een van de vele terrassen en uw ogen uitkijken naar prachtige schepen die de imposante zeesluis binnenvaren. Als u Muiden bezoekt moet u zeker een kijkje nemen in het Muiderslot. Het kasteel ligt aan de monding van de Vecht, bij het IJmeer. De Toren en Ridderroute in het kasteel voeren u door de middeleeuwse burcht van graaf Floris V, bouwheer van het Muiderslot. U kunt een audiotour doen en er zijn rondleidingen. Voor kinderen is er een interactieve speurtocht met als spetterend sluitstuk een virtuele ridderslag. De vesting toont zeven eeuwen verdedigingswerken. Ook de tuin en de valkenier zijn een bezoek meer dan waard. Meer informatie over het Muiderslot vindt u op www.muiderslot.nl.

Forteiland Pampus

Op een half uurtje varen vanaf Muiden ligt het bijzondere Forteiland Pampus met zicht op Amsterdam. Het is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. U kunt Pampus bereiken met een veerdienst, maar aanmeren met een eigen boot kan ook. U kunt het fort bezichtigen met een gids of zelf op onderzoek uitgaan met een plattegrond. Meer informatie over Forteiland Pampus vindt u op www.pampus.nl.

Het Muizenfort

Het Muizenfort is gebouwd als versterking van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vandaag de dag is het fort ingericht als museum met als bijzondere trekpleister het loopgravencircuit op het fort. Meer informatie over het Muizenfort vindt u op http://www.muidermuizenfortmuseum.nl/

Muider Magazine
In 2013 is het eerste Muider Magazine uitgekomen. Met alles wat u wil weten over Muiden. Het magazine is verkrijgbaar bij de ondernemers in Muiden,  via de VVV’s in de regio en via de webshop van VVV Gooi& Vecht. Via deze link komt u bij de pdf van het magazine.

 www.vvvgooivecht.nl/over-gooi-en-vecht/muiden

muiden kasteel

Bedrijven in Muiden