';
side-area-logo

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is een cultuurhistorisch museum in de Nederlandse stad Enkhuizen, waar de cultuur en de Maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee in beeld worden gebracht. Het bestaat uit een binnenmuseum en een buitenmuseum.

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kreeg het binnenmeer de naam IJsselmeer; het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van dit gebied. De thema’s water, ambacht en gemeenschappen staan centraal. In het buitenmuseum met historische gebouwen en het binnenmuseum met thematische tentoonstellingen wordt dit verhaal zichtbaar gemaakt. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol.

ZZM-logo2010-vast

E-mail: info@zuiderzeemuseum.nl
Telefoon: 0228 – 35 11 11

Adres museumbezoek
De parkeerplaats voor het Zuiderzeemuseum verschilt per seizoen. De ANWB-borden naar en in Enkhuizen verwijzen altijd naar de juiste parkeergelegenheid. Lees meer over de parkeergelegenheid en de routebeschrijving.

Adres kantoor (niet voor museumbezoek)
Wierdijk 18
1601 LA Enkhuizen
Routebeschrijving

Postadres
Postbus 42
1600 AA Enkhuizen

Online tickets
Ticketsplus is onze partner voor de afhandeling van e-Tickets. Heeft u vragen over het online bestellen van entreebewijzen of over de online betaling mail dan naar support@ticketsplus.nl.

Aanmeldformulier koren
Meld je via deze link aan om een optreden te geven in het Zuiderzeemuseum met jullie koor.