';
side-area-logo

WSV Almere Haven

wsv almere

WSV Almere Haven

E-mail: bestuur@wsvalmerehaven.nl
Site: www.wsvalmerehaven.nl/
Facebook Ad Code

De WSV Almere Haven heeft een 600-tal leden die actief met watersport bezig zijn.

Hiervan zijn ongeveer de helft motorbootvaarders en de andere helft zeilers. Iedere groep heeft haar eigen doelgebied, maar de promotie van de watersport staat voorop. Waar motorbootvaarders zich richten op toer- en langere tochten, richten de zeilers zich meer op wedstrijd en wedstrijd/toertochten in groeps/teamverband.

Door de diverse commissies worden evenementen en wedstrijden georganiseerd. Ook regionale en landelijkse wedstrijden worden door de WSV georganiseerd. De ‘Eenzame Noord’, een solozeilwedstrijd tussen Almere en Broekerhaven v.v., is zo’n een jaarlijks terugkerend evenement waar vanuit het hele land zeilers op af komen.

De WSV kent ook diverse kampioenen in diverse klassen en zijn bijvoorbeeld in ruime mate aanwezig in o.a. de Pionklasse. Al een aantal malen is het Nederlands Kampioenschap ook naar Almere gehaald.
De afgelopen jaren is met name het jeugdzeilen flink in opkomst. Waar begonnen werd met ongeveer 10 kinderen, varen nu 35 kinderen in het zomerseizoen ieder weekend onder begeleiding van instructeurs de haven uit om de zeilkunst onder de knie te krijgen. Net als bij de ‘grote’ zeilers wordt ook hier de jaarljkse kampioen gehuldigd.

De evenementencommissie verzorgt vele evenementen voor alle leden van de WSV. Op de kalender van de WSV vindt u alle georganiseerde evenementen voor het komende jaar.

Ongeveer 15 jaar geleden is de huisband ‘De Waterpokken’ ontstaan die bij diverse evenementen de muziekale omlijsting verzorgt.

De WSV is een levendige haven waar veel wordt ondernomen. U bent van harte welkom!