';
side-area-logo

Tourist Info Urk & Museum Het Oude Raadhuis

Tourist Info Urk
Wijk 2-2
8321 EP URK

Contactgegevens
facebook_logo

Urk is een levendig en karakteristiek vissersdorp. Een voormalig eiland. Een pittoresk dorp waar nog steeds dat eilandgevoel kan worden beleefd. Verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke geveltekens en de vele sierlijke decoraties met ankers en scheepjes. De kleine monumentale huisjes, gesitueerd in een doolhof van steegjes, lijken steun bij elkaar te zoeken. Op de traditioneel groen-witte hekjes hingen vroeger de netten te drogen, over de smalle klinkerstraatjes wapperde het wasgoed. De oude dorpskern van Urk is zonder enige planmatige opzet gebouwd. Ontdek Urk in deze wirwar van straatjes. Ontdek de geschiedenis, de bezienswaardigheden, de activiteiten, de natuur en de omgeving. Een gids brengt u met een stegentocht op de mooiste plekjes.

Voor uw familie-, bedrijfs- of verenigingsuitje is er meer te beleven op Urk. Bij Tourist Info Urk kunt u diverse rondleidingen, arrangementen en workshops boeken. Dan weet u zeker dat u al het moois van Urk zult zien en ervaren.

Museum Het Oude Raadhuis

Museum Het Oude Raadhuis is een trekpleister op Urk en toont zijn bezoekers een uitgebreide collectie klederdracht, sieraden, visserij, scheepvaart, handel, nijverheid, volkskunst en moderne kunst. Urk was een eiland in de Zuiderzee en u kunt aan de hand van verschillende exposities zien hoe de Urkers geleefd hebben. Open: april t/m oktober, ma t/m vr van 10-17 uur, za van 10-16 uur  –  november t/m maart, ma t/m za van 10-16 uur.