';
side-area-logo

Sprookjeswonderland

Welkom in Sprookjeswonderland! De afgelopen jaren is er veel veranderd in het park. Zo is er een compleet nieuw entreegebouw met ontvangstplein aangelegd.

Aan de rand van het plein vind je allerlei nostalgische huisjes. In ieder huisje ontdek je weer iets nieuws. Ook vind je hier ‘de Smakkende Soldaat’, een volledig overdekte picknickplaats. De winkel aan het plein heet ‘de Betovering’. Hier kun je lekkere ijsjes en drankjes kopen, maar ook het leukste speelgoed en souvenirs.

In één van de huisjes vind je het schildersmuseum. Dit als eerbetoon aan Hendrik de Vries die in 1933 een schildersbedrijf in Enkhuizen begon. Veertig jaar later, in 1973, is vanuit dit schildersbedrijf de eerste aanzet voor het huidige park ontstaan. In de andere huisjes vind je o.a. een tentoonstelling over het ontstaan van het park, een snoepwinkeltje en andere uitbeeldingen.

sprookjeswonderland logo

Kooizandweg 9
1601LK  Enkhuizen
sprookjeswonderland.nl
facebook_logo

Geniet van de verhalen in de Oosterse Verhalenkamer of zing mee met de bewoners van ‘Berenwinterland’. In de Kamer der Voorspellingen vertelt Futuria wat de toekomst in petto heeft en iedere dag kun je oog in oog staan met één van de levende sprookjesfiguren. Bij binnenkomst van het park staat een kerstboom van maar liefst 15 meter hoog.

Iedere namiddag om 16.00 uur komt de heks om samen met het aanwezige publiek de boom te betoveren zodat de lichtjes ontbranden. Door het hele park zorgen vele duizenden sfeerlichtjes en honderden lantaarntjes voor een feeëriek schouwspel.