';
side-area-logo

PIT Veiligheid

Vrij en veilig leven, dat willen we natuurlijk allemaal. Maar weet jij wat daar allemaal bij komt kijken? Ervaar bij PIT wat politie, brandweer en geneeskundige hulpdiensten elke dag doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. En ontdek hoe je zelf kunt bijdragen aan een veilig leven.

In de interactieve veiligheidsexpo in Almere Centrum maak je kennis met de nieuwste innovaties voor veiligheid. Ga op avontuur en speel spannende games, blus zelf een brand of onderzoek een misdaad. Of doe een van de zelftesten: ben jij bijvoorbeeld geschikt voor de politie? Via historische topstukken, zoals oude brandweer- en politiewagens, zie je hoe de wereld van veiligheid zich heeft ontwikkeld.

Daarnaast is PIT een ontmoetingsplek waar professionals met elkaar, en met het brede publiek de dialoog aan kunnen gaan over actuele en maatschappelijk relevante thema’s rond veiligheid.

Hoe het begon
PIT is ontstaan uit een fusie van het Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum. Daarnaast heeft het Nationaal Veiligheidsinstituut (NVI) de taken van het Nationaal Brandweer Documentatiecentrum (NBDC) overgenomen.

PIT wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de Europese overheid, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de gemeente Almere.

pit veiligheid logo

PIT Veiligheid
Schipperplein 4
Almere

Tel:
036 – 844 66 37

E-mail:
Info@pitveiligheid.nl

Site:
www.pitveiligheid.nl

Facebook:
/Veiligheidsmuseum-PIT-385167581660376