';
side-area-logo

Museum Schokland

Eeuwenlang lag Schokland als een kwetsbaar eiland in de vaak onvoorspelbare Zuiderzee. Sinds de drooglegging van de Noordoostpolder maakt Schokland deel uit van het vasteland. Een eiland op het land.

 

Het voormalige eiland symboliseert de eeuwenoude strijd van de Nederlanders tegen het water. Het verhaal van de ‘Schokkers’ is slechts een klein deel van de geschiedenis. Op Schokland en in de directe omgeving zijn sporen van menselijke bewoning aanwezig die teruggaan tot ver in de prehistorie. Schokland is in 1995 als eerste Nederlandse monument door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst

 

Centraal gelegen op dit eerste Nederlandse werelderfgoed vindt u Museum Schokland. De historische kerk uit 1834 en de opvallende houten museumgebouwen vormen een markant punt in het moderne landschap van de Noordoostpolder. Een bezoek aan Museum Schokland is een bijzondere ervaring. Als u uw ogen sluit en u hoort de wind waaien, ziet u het woest water bijna voor u. Het museum ligt op de Middelbuurt, één van de drie laatste woonterpen op Schokland.

Bezoekadres Museum Schokland
Middelbuurt 3
8319 AB Schokland

Tel: 0527 – 251396
E-mail: info@museumschokland.nl
Site: www.museumschokland.nl
Facebook Ad Code