';
side-area-logo

Beleef Hollands Kroon

VORSTELIJK GENIETEN IN HOLLANDS KROON

Hollands Kroon is een gemeente in de kop van Noord-Holland waar veel te beleven is. Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee, de Afsluitdijk met zijn rijke historie en het IJsselmeer. Rijk aan water, natuur, glooiende landschappen, pittoreske dorpen, idyllische landweggetjes. Kortom: een prachtige setting voor vele toeristen en dagjesmensen.

Er zijn veel wandel- en fietspaden door polders en natuurrijke landschappen, met bijvoorbeeld in het voorjaar de prachtig gekleurde bloembollenvelden. Geniet van de flora en fauna in de grootste bossen van de noordkop, het Dijkgatbos en het Robbenoordbos. Ook liefhebbers van monumenten komen ruimschoots aan hun trekken. Oude boerderijen, kerkjes, herenhuizen, molens en beschermde dorpsgezichten geven een bijzondere sfeer aan Hollands Kroon. Tenslotte kunt u natuurlijk genieten van het Unesco Werelderfgoed de Waddenzee. Wilt u liever iets met of op het water doen? Stap dan in een kano of vaar met uw boot door het waterrijke gebied en meer aan in een van de aantrekkelijke jachthavens.

Hollands Kroon, een ontzettend weids gebied en toch is alles dichtbij. Goede restaurants, bijzondere musea, cultureel erfgoed, watersport en plezierjachthavens… Beleef het allemaal. Beleef Hollands Kroonwww.bezoekhollandskroon.nl.