';
side-area-logo

Forteiland Pampus

pampus eiland overzicht
pampus eiland naam

Xperience Pampus

Pampus is een monumentaal  Forteiland voor de kust van Amsterdam met 400 jaar Oer-Hollandse geschiedenis en avontuur. Bezoek de multimediale, interactieve tentoonstelling de Pampus Xperience en reis in 40 minuten door 400 jaar geschiedenis! Forteiland Pampus zit vol verhalen, die teruggaan tot de VOC-tijd, toen schepen uit de Oost op weg naar Amsterdam voor Pampus kwamen te liggen.

Interactieve Tour

De interactieve tour ‘Pampus Xperience’ neemt u mee op reis door de tijd en de verschillende ruimtes in het fort en is interessant voor jong en oud. De Pampus Xperience is een vast component bij een bezoek aan Pampus. Er is dus geen gids of extra uitleg nodig.

insidefortDM

Pampus Werelderfgoed

Pampus is werelderfgoed en het officiële bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam. Op Pampus beleeft u hoe Amsterdam door deze 135 km-lange linie verdedigd werd aan het eind van de 19e eeuw. Als Forteiland kreeg Pampus een nieuwe betekenis in de verdediging van de stad Amsterdam.

Ontdek Pampus

Pampus biedt een geweldige ontdekkingstocht, voor zowel volwassenen als kinderen. Op Pampus beleeft u de verhalen van de vroegere ondiepte, het eiland, het fort en 400 jaar Oer-Hollandse geschiedenis en avontuur. Bezoek de multimediale, interactieve tentoonstelling de Pampus Xperience en reis in een klein uurtje door 400 jaar geschiedenis! Forteiland Pampus zit vol verhalen, die teruggaan tot de VOC-tijd, toen schepen uit de Oost op weg naar Amsterdam voor Pampus kwamen te liggen. Naast een bezoek aan de Pampus Xperience kunt u ook zelf het eiland en fort verkennen met een routekaart of speurtocht.

Interactieve tour Pampus Xperience

De interactieve tour ‘Pampus Xperience’ neemt u mee op reis door de tijd en de verschillende ruimtes in het fort. De Pampus Xperience is een vast component bij een bezoek aan Pampus. In de Pampus Xperience beleeft u het verleden. Geratel van machines, kanonschoten: Pampus leeft! De eetzalen, slaapvertrekken en werkruimtes van een eeuw geleden zijn weer tot leven gebracht via multimedia. Er is dus geen gids of extra uitleg nodig. In de Xperience is het mogelijk allemaal games spelen. Hiervoor heeft u een speciale sleutel nodig verkrijgbaar in de Pampus winkel.

pampus eiland overzicht
pampus eiland overzicht

pampus logo

Stichting Forteiland Pampus
Vestingplein 1
1398VE Muiden

Tel: 0294 – 262 326
E-mail: pampus@pampus.nl
Site: www.pampus.nl
Facebook Ad Code
pampus eiland overzicht