';
side-area-logo

EnkhuizenBoeit

Naast de prachtige, warme herfstkleuren valt er in Enkhuizen in het najaar nog veel meer te genieten. Een verscheidenheid aan evenementen, gezellige terrasjes (als de najaarszon het toelaat!) en restaurants. Maar ook aantrekkelijke musea zoals het Zuiderzeemuseum (binnenmuseum) en het Flessenscheepjesmuseum én vele knusse winkeltjes. Kortom, Enkhuizen heeft alles voor een boeiend verblijf, ook in het najaar.

logo_enkhuizenboeit_300x150

Voor alle toeristische informatie verwijzen we u naar het VVV kantoor van Enkhuizen:

VVV Enkhuizen en omstreken
Tussen twee Havens 1
1601 EM Enkhuizen

Tel. 0228-31 31 64
info@vvvenkhuizen.nl

Wandelen in Enkhuizen en de Streek

Wandelen is leuk, hip en gezond! Uw conditie verbetert en u ervaart de omgeving op een heel andere manier. De Streek telt maar liefst vier NS stations (Enkhuizen, Bovenkarspel Flora, Bovenkarspel Grootebroek en Hoogkarspel) waar u een wandeling kunt beginnen.

Ook via uitvalswegen als de N506 en N302 vanaf de A7, staat u zo aan het begin van een uitdagende en boeiende tocht.

Lange afstand Wandelingen

Enkhuizen en omgeving is bijzonder in trek bij wandelaars. Niet alleen kunt u het Zuiderzeepad (Lange Afstand Wandelpad nr. 8, in totaal 400 km) hier beginnen, ook de route Westfriese Omringdijk (rondwandeling van 140 km in beheer van de Nederlandse Wandelsport Bond) voert door de oude binnenstad van Enkhuizen.

Kortere routes en stadswandelingen

Voor kortere routes en boeiende stadswandelingen zijn er talloze mogelijkheden. Bij VVV Enkhuizen e.o. kunt u terecht voor gedetailleerde omgevingskaarten, uitgeschreven wandelroutes (‘Ontdek Enkhuizen blauw en groen’) en brochures stadswandelingen (‘Wandeling door Enkhuizen’) met diverse onderwerpen.

Wandelsportvereniging

Wandelsportvereniging De Haringstadters organiseert mooie tochten (onder andere de Avondvierdaagse), te lopen in verschillende afstanden. Met name de Dauwtrapperstocht en Dromedariswandeltocht zijn populaire routes. Onderweg krijgt u een enorme veelzijdigheid aan landschap en stadsgezichten te zien.