';
side-area-logo

De Helderse Vallei

De Helderse Vallei logo

De Helderse Vallei
De Helderse Vallei 9-11
1783 DA, Den Helder

Tel: +31 (0) 223 61 25 55
Site: www.deheldersevallei.nl
Ad Code

De Helderse Vallei is een natuur- en milieueducatief centrum langs de duinrand van Den Helder. Het ligt tussen het bos Donkere Duinen en natuurgebied De Helderse Duinen en is de toegangspoort tot het recreatiegebied Mariëndal. Naast het bezoekerscentrum is een openluchttheater, een uitkijktoren, Eko-Klimparcours De KlimVallei, een kinderboerderij en een grote parkeerplaats.

Bezoekerscentrum

In het bezoekerscentrum vindt u een balie waar onze medewerkers u graag informatie geven over alle recreatieve mogelijkheden in de natuur van Den Helder. In de permanente expositie maakt u in vogelvlucht kennis met de ons omringende natuurgebieden.

Faciliteiten

Er is een informatieve speelhoek voor de kinderen ingericht, naast een gezellige leestafel en mediatheek. In het ‘Bos Atelier’ worden leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud en in deze ruimte is regelmatig een kleine tijdelijke expositie te bezichtigen. Onze knusse winkel biedt u tal van bijzondere ‘pure’ producten met een link naar de natuur. In de koffiehoek verkopen wij heerlijke biologische producten, van koffie en sap tot koek en ijsjes. Onze toiletten hebben een invalidentoilet en een kindertoilet met verzorgingsruimte. Het gehele bezoekerscentrum en terrein is goed toegankelijk voor minder-validen.