Nijkerk

Nijkerk – door velen een dorp genoemd – heeft al sinds 1413 stadsrechten. De naam stamt af van de Nieuwe Kerk, die na een brand in 1221 gebouwd werd. Nijkerk kent een bewogen geschiedenis, met rampen, overstromingen en verwoestingen door oorlog en strijd. De 18e eeuw was een periode van grote bloei, met tabaksteelt, handel en glasblazerijen, en in die dagen was Nijkerk na Arnhem de grootste stad van de Veluwe.
Het Nijkerk van nu is een welvarende, moderne stad met alle denkbare voorzieningen; ten oosten en ten zuiden vindt u grote natuurgebieden. De binnenstad telt een aantal historische gebouwen en diverse wijk- en straatnamen herinneren aan belangrijke personen in de geschiedenis.

Welkom bij uitinnijkerk.nl!

Nijkerk is een fijne stad met een rijke historie en een groen randje. In 1413 verkreeg Nijkerk stadsrechten (door de Hertog van Gelre). In de 18e eeuw was Nijkerk een bloeiende stad met tabakshandel en nijverheid. Dat is nog steeds te zien aan het mooie historische centrum. Nijkerk ligt tussen de Veluwe met bos en heide en de oude polder Arkemheen met het randmeer en een vogelreservaat.

Nijkerk is nog steeds een bruisende gemeente waar veel activiteiten en evenementen worden georganiseerd. Op dit platform vind je een overzicht van al die activiteiten. Ook kun je precies terugvinden waar en wanneer de activiteiten plaatsvinden.

Ben je zelf een organisator en wil je jouw evenement op onze agenda hebben? Neem gerust even contact met ons op!

uitinnijkerk.nl

Nijkerk, markt
Bedrijven in Nijkerk