Harderwijk

Harderwijk is een stad vol contrasten. De stad onderscheidt zich van alle andere plaatsen rond de vroegere Zuiderzee: een aloude vissersstad, een vroegere Hanzestad, garnizoensstad, én met een rijk verleden als universiteitsstad (denkt u maar aan Linnaeus en Boerhave). Vandaag de dag is Harderwijk attractief met toppers als de historische binnenstad en niet in de laatste plaats het overbekende Dolfinarium. Harderwijk: stad aan het water met tegelijkertijd de gehele Veluwe als achtertuin.

harderwijk, avondvierdaagse

JE BENT ER ALTIJD WELKOM!

Harderwijk ligt in het midden van het land en heeft eigenlijk alles: een gezellig, bruisend centrum met veel historische kenmerken, water, bos en het attractiepark het Dolfinarium. Niet voor niets is Harderwijk dus een geliefde bestemming van vele toeristen.

Harderwijk is een nuchtere stad. Met nuchtere bewoners die er niet omheen draaien. Die samen van hun stad een toeristisch aantrekkelijke plaats maken. Alles is er, alles is beschikbaar. Voor een kort of voor een langer verblijf. De stad is daar sinds jaar en dag op ingericht en de bewoners zijn er op voorbereid. Dat is altijd zo geweest, dat zal altijd zo

blijven. Of je nu een hapje wilt eten of met je familie op pad wilt. Of je nu van het bos houdt, van het water, dolfijnen of de stad. We staan voor je klaar. Op elk moment in het jaar een volle agenda. Altijd. Er is hier altijd wat voor jou – dagjesmens of verblijfstoerist – te doen. Of je er nu vier uur blijft of een dag of zelfs een week. Dat is het geheim van deze toeristische stad.

Welkom in winkels. Welkom in restaurants en cafés.
Welkom aan en in het water. Welkom in bos en heide.
Welkom bij de dolfijnen.

Of het nu voor vier uur is of voor een week.
In Harderwijk ben je welkom. Altijd.

DE VELUWE ALS ACHTERTUIN

Rijd je Harderwijk uit dan ben je binnen tien minuten in een andere wereld: de Veluwe. Een weidse wereld waar groen en rust de boventoon voeren. Bossen, heide en zandverstuivingen maken dat je ontspant en even weg bent uit het levendige van de stad. In het Harderwijker bos, maar ook op het Beekhuizerzand, een unieke zandverstuiving is het genieten van het uitzicht en van

de natuur. Neem ook even de tijd voor de omgeving rondom de Hierdense beek. Een indrukwekkende en inspiratievolle omgeving nabij het landelijke Hierden met haar prachtige boerderijen en landgoederen.