Workum

De historie van Workum wordt verhaald in het Museum Warkums Erfskip, met uitgebreide scheepvaart- en aardewerkexposities, en in het Museum voor Kerkelijke Kunst. Tegenwoordig trekken ook de tekeningen en schilderijen in het Jopie Huisman Museum veel bekijks. In Workum vindt u naast gezellige winkeltjes veel monumentale gebouwen, zoals de St. Gertrudiskerk, de Waag en het stadhuis, en vele jachthavens.

Workum.nl

Het stadje Workum ligt in de Zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie. Workum heeft voor iedereen genoeg te bieden: van Jopie Huisman tot gezellige terrasjes en van gildebaren tot natuurwaarden. U kunt genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman, maar er is ook museum waar u kennis maakt met de rijke historie van Workum. Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf; de vele schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar. Maar ook de natuur rondom het stadje is zeker de moeite waard. U kunt prachtige natuurwandelingen en fietstochten maken langs de Friese IJsselmeerkust of door de kleine dorpjes en gehuchtjes in de omgeving.

Maar wat dacht u van een actieve zeiltocht over het dichtbij gelegen IJsselmeer of de Friese Meren? Natuurlijk kunt u ook de omgeving leren kennen vanuit een kano of motorbootje.

Na al die activiteiten kunt u de verrukkelijke (Friese) gerechten proeven in één van de gezellige restaurants in Workum.

Kortom, de stad Workum heeft voor de toerist een zeer gevarieerd aanbod voor een aangenaam en gezellig verblijf.

Workum

Bedrijven in Workum