Hindeloopen

In Hindeloopen treft u veel bezienswaardigheden aan: de Westertoren uit 1593, de Hervormde Kerk uit 1632, het Hidde Nijland Museum Hindeloopen en het Eerste Friese Schaatsmuseum. En wat dacht u van de wereldberoemde Hindelooper schilderkunst? Het stadje, met haar grote jachthaven en de kleinere oude haven, trekt vooral in het voorjaar en de zomer veel bezoekers

Hindeloopen_sluis

Tourist info Hindeloopen

Bij Tourist Info Hindeloopen ontvangt u een gratis plattegrond met leuke adressen in het Elfstedenstadje. Is het kantoor gesloten? Dan kunt u bij de Infozuil op de Havenkade terecht voor info & een gratis plattegrond. Download de plattegrond ter voorbereiding op uw bezoek aan Hindeloopen. Heeft u vragen, stuur ons dan een e-mail: info@touristinfohindeloopen.nl, wij helpen u graag verder.

Openingstijden Tourist Info Hindeloopen
Het kantoor in Hindeloopen is op dit moment 7 dagen per week geopend van 10.30-15.30 uur, graag tot ziens!

Pittoresk Elfstedenstadje aan het IJsselmeer

Het Elfstedenstadje staat onder andere bekend om haar stijlvolle klederdracht, het voor Hindeloopen typerende schilderwerk, karakteristieke geveltjes, likhúsjes, vele houten bruggetjes en natuurlijk de Elfstedentocht.

In 1225 kreeg Hindeloopen stadsrechten. Zo’n drie eeuwen geleden groeide Hindeloopen uit tot een belangrijke handelsstad; de stad had destijds een vloot van meer dan 100 schepen. Kom meer te weten over de geschiedenis, velebezienswaardigheden en ontdek de cultuur van het knusse Zuiderzee stadje.

www.touristinfohindeloopen.nl

Bedrijven in Hindeloopen