Zeewolde

Zeewolde, het jongste dorp van Nederland! Vanuit de haven wandelt u zo het centrum in, lekker dichtbij. Of het nu is om boodschappen aan boord te halen, lekker uit eten te gaan, een terrasje te pakken of om heerlijk te shoppen in een ruim aanbod van winkels. Er is van alles te doen in het dorp Zeewolde.

Ook wat betreft evenementen wordt er in Zeewolde veel georganiseerd. Van circus tot strandfeest, van braderie tot taptoe en van hondendag tot havenconcert. Voor dit jaar staan er ook twee grootse waterevenementen gepland, van 22 t/m 24 juni Sailwolde en op 29 en 30 juni het Schommelfestijn met het waterspektakel. Een mooi vaardoel en extra reden om richting dit jonge en gezellige dorp te komen! Buiten het centrum liggen verschillende loofbossen, waaronder het Horsterwold, het grootste aaneengesloten loofbos van West Europa. Dit bos springt eruit qua natuurbeleving en biedt een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. Bij de VVV aan de haven kunt u terrecht voor kaarten, routes en overige informatie.

In de zuidflank, tegenover Bunschoten-Spakenburg zijn er het Hulkesteinsebos en de vernieuwde Marina De Eemhof in mediterrane stijl. Ten noorden van het dorp, tegenover Harderwijk, ligt het Harderbos wat weer heel anders is en waar u het sprookje van Hans en Grietje in ’t echt kunt beleven! En als u van landschapkunst en architectuur houdt is er ook veel te bewonderen in en rond Zeewolde. Dus als u Zeewolde nog niet kent, vaar dan eens binnen bij dit pareltje aan de Randmeren.

Zeewolde