Lelystad

Lelystad, één van de nieuwste steden van Nederland (1966), is tevens de hoofdstad van Flevoland. Het begon in 1951 met het toenmalige werkeiland Lelystad-Haven, later onderdeel van Lelystad. De eerste houten huisjes en barakken uit die tijd vormen een bezienswaardigheid en staan op de nominatielijst voor monumenten. Was Lelystad ooit een kale zandvlakte, tegenwoordig is het een veelzijdige stad met veel natuur en cultuur. Met: attracties, recreatieve en sportieve mogelijkheden, een groots winkelcentrum en het schitterende natuurgebied de Oostvaardersplassen. U kunt er naar hartelust wandelen, fietsen of skaten. De voornaamste attractie is Batavia Stad met de Batavia-werf waar het 17e eeuwse
gelijknamige schip voor anker ligt.

www.lelystad.nl

lelystad

Citymarketing

Citymarketing is een gevoel, een beweging. Het is onafscheidelijk verbonden met de stad. Zoals banken de geldstroom bewaken en politieagenten de orde, zo bewaakt City Marketing Lelystad het stadsgevoel. Het stadsgevoel is het cement dat de stad bindt, de identiteit.

Werken

Lelystad biedt de ruimte op nieuwe goed ontsloten bedrijfslocaties die zijn gelegen aan de rand van de stad. De uitstekende weg-, water-, spoor- en luchtverbindingen en scherpe grondprijzen maakt het voor ondernemers aantrekkelijk om te investeren op deze locaties.

Wonen in Lelystad

Vanuit de lucht biedt Lelystad een kleurrijke aanblik. Het blauw van het water, het groen van de bossen en het rood van de huizen. Hier kun je nog ruim en betaalbaar wonen in een gevarieerd aanbod van huizen. Het is allemaal mogelijk! En dat op nog geen drie kwartier rijden van de Randstad.

Vrije Tijd

Lelystad is een echte watersportstad. Wat dacht je van een kustlijn van zeventien kilometer, vijf jachthavens en meer dan drieduizend ligplaatsen voor zeil- en motorjachten? Ook voor liefhebbers van natuur, cultuur en entertainment is er in Lelystad genoeg te doen.