Meppel

Meppel wordt gezien als de poort van Drenthe. De sfeervolle stad is gunstig gelegen op een kruispunt van wegen, spoor en water. Meppel heeft de diepste landinwaarts gelegen zeehaven.

Binnenstad

Het leven in Meppel is goed. De stad ligt tussen drie natuurgebieden in en heeft ruime stedelijke voorzieningen. De stad kenmerkt zich door haar compacte, historische centrum. De sfeervolle grachten, pleinen en straten zijn het decor voor een gezellige winkelstad. Er zijn vele bijzondere en sfeervolle boetiekjes, maar ook landelijke winkelketens. In de vele (eet)cafés en restaurants kunt u gezellig borrelen en eten.

Evenementen

Ook is er genoeg te beleven. Meppel bruist het hele jaar van de evenementen, die bezocht worden door mensen van binnen en buiten de regio. Onder meer het Grachtenfestival, Donderdag Meppeldag en Live in Meppel zijn echte publiekstrekkers.

Watersportstad

Meppel is het stedelijke centrum van het Overijsselse merengebied. En een aanlegplaats in de pittoreske Turfroute en de fraaie Sallandroute. Vanaf het Meppelerdiep en de Drentse Hoofdvaart vaart u tot in het historische centrum. Langs de gerestaureerde grachten kan iedereen afmeren! Een jachthaven met prima voorzieningen en een eenvoudig kampeerterrein vervolmaken het bezoek aan de watersportstad. Ook Rogat heeft een prima passantenhaven. In het landelijke gebied kunt u op verschillende plaatsen kamperen, zelfs bij de boer.

Uitvalsbasis

Meppel is een prima uitvalsbasis voor tochten met de boot of fiets. Vanuit het beschermde natuurgebied Reestdal stroomt het riviertje de Reest dwars door de stad. Op 10 kilometer afstand kunt u genieten van het Wieden en Weerribben gebied. Prachtig om doorheen te wandelen, te fietsen of een boottocht te maken. Aan de andere kant van Meppel ligt het Nationaal Park Dwingelderveld, wat zeker een bezoek waard is.
Vanuit Meppel kunt u een rondvaart maken naar diverse plaatsen in het Overijsselse Merengebied. Het is zelfs mogelijk om een rondje Drenthe te varen.

Cultureel Meppel

Meppel heeft drie grote culturele instellingen. Scala centrum voor de Kunsten, de bibliotheek en schouwburg Ogterop. Deze mooie, sfeervolle schouwburg biedt een gevarieerd programma voor jong en oud. Meppel heeft ook mooie expositieruimten en diverse galerieën. Kunsthuis Secretarie, het Drukkerijmuseum of het zijn zeker een bezoek waard.

Ontdek Meppel

De combinatie van natuur en groen met het stadse gevoel maken Meppel een sprankelende en veelzijdige stad voor iedereen. Wilt u de bijzondere plekjes in Meppel ontdekken? Dan is een wandeling onder leiding van een stadsgids een echte aanrader!
Of ontdek zelf de plek die alles heeft!

Meer informatie over activiteiten en evenementen in Meppel vindt u op www.meppelstadmetstijl.nl

• Tourist Info: www.touristinfomeppel.nl/
• Reestdal: www.vakantieinhetreestdal.nl
• WeerribbenWieden: www.waterreijk.nl
• Schouwburg Ogterop: www.schouwburgogterop.nl
• Grachtenfestival: www.grachtenfestivalmeppel.nl
• Donderdag Meppeldag: www.donderdagmeppeldag.nl/
• Live in Meppel: www.liveinmeppel.nl
• Drukkerijmuseum: www.drukkerijmuseum-meppel.nl
• Historisch Centrum Meppel: www.oudmeppel.nl
• Activiteiten in binnenstad Meppel: www.grotetrek.nl
• Meppel Culinair: www.meppelculinair.nl

Bedrijven In